Key visual Maxi Drama 800x600px5

DRAMA V MAXIJU

Idejna zasnova: Eva Jesenovec

Ustvarjalna ekipa: Mojca Madon, Jernej Potočan

 

Performativni sprehod po blagovnici Maxi, ki ga je idejno zasnovala igralka SNG Drama Ljubljana Eva Jesenovec, s pomočjo ustvarjalne ekipe režiserke Mojce Madon in študenta režije na UL AGRFT Jerneja Potočana.

 

Polenta je del programa Drama Laboratorij, v okviru katerega SNG Drama Ljubljana spodbuja tudi projekte članov igralskega ansambla in ustvarjalcev, ki šele stopajo na poklicno pot. Drama Laboratorij je prostor razmisleka o inovaciji, raziskovanju in mnogovrstnosti sodobnega gledališča.

 

Performans Polenta je zasnovan na notranjem monologu igralke, zato je zamišljen kot zelo intimno doživetje posameznika. Sprehod je zastavljen tako, da gledalci sodelujejo kot del performansa, trgovina pa postane neke vrste labirint. Skozi prizor, ki ga gledalec gleda, in posnetek, ki ga posluša, se prek avdiovizualnih asociacij sestavi celotna zgodba. Vstopna točka za razmislek je bil roman Aglaje Veteranyi Zakaj se otrok v polenti kuha v prevodu Kristine Jurkovič: v njem spoznamo deklico, ki si v nemogočih okoliščinah želi le tega, da bi bila artistka, igralka. Z vdorom zgodb in umetnosti v nekaj tako vsakdanjega, kot je prostor nakupovanja, želi Polenta predreti samoumevnost prostora trgovine.

 

Oglejte si teaser Polente tukaj

 

 

Premiera Polente bo 6. oktobra ob 18.00.

Performans se bo začel pred službenim vhodom Drame (pod arkadami pri avtobusni postaji Drama).

Brezplačne vstopnice so na voljo pri blagajni Drame. Število mest je omejeno.

Prvi ponovitvi bosta na sporedu 8. in 24. oktobra ob 18.00.

 

Za ogled predstave je potreben pametni telefon s slušalkami.

 

Še več informacij pa lahko najdete na povezavi:  https://www.drama.si/dogodek/polenta/