Maxim

Moderna evropska kuhinja z lokalnim karakterjem

Maxim je prestižna ljubljanska restavracija, ki jo odlikujejo izvirne jedi in kulinarične posebnosti mednarodno priznanih kuharskih mojstrov. Obisk Maxima je vselej nepozabno doživetje.

Maximova kulinarično doživetje je namenjeno gurmanom, poznavalcem in ljudem, ki cenijo izbrane okuse svežih lokalnih sestavin. Izkušena ekipa kuharjev, slaščičarjev, pekov in enologov ustvarja dovršene gurmanske mojstrovine. Njihovo skupno ustvarjanje temelji na izvirnem usklajevanju kakovostnih in vrhunskih okusov v harmonično kulinarično izkušnjo.

Maximov jedilnik sestavljajo jedi, ki so zbrane v gourmet in a la carte jedilnih listih, mnoge pa nastajajo dnevno. Navdih zanje izvira iz dnevno svežih sestavin, zato vam jih ob naročilu lahko zaupa le natakar. Ob jedi vam bodo natakarji svetovali tudi vinsko spremljavo. Maximova ponudba vrhunskih vin obsega več kot 200 najprestižnejših vin iz vseh vinskih regij sveta.

Maxim chef Peter Kovac2

Chef Peter Kovač

Prvo ime restavracije Maxim je kuhar Peter Kovač. Peter je moderen, kuharsko razgledan in tehnično podkovan kuhar, ki je v restavracijo Maxim prinesel svež veter in veliko zamisli za nove jedi. Ob prihodu na čelo te prestižne ljubljanske restavracije si je omislil kar nekaj novosti, osnova pa še vedno ostaja francoska kuhinja s pridihom sredozemske in lokalne kuhinje, kajti Peter pri svojih kreacijah rad uporablja lokalne sestavine in metode priprave jedi. Trikrat letno s svojo ekipo popolnoma prenovi in prevetri Maximov jedilnik. Nadgrajena pa je tudi ponudba sladic, ki so vsakič še bolj sofisticirane in spektakularne. Ker pa seveda k takšnim jedem spadajo tudi najboljša vina, se letno posodablja tudi vinski list. V njem je poudarek predvsem na slovenskih lahkih, svežih vinih.

Nagrade, ki dokazujejo kakovost

Ljubljanska restavracija Maxim je vrhunska restavracija protokolarnega značaja, ki je prejela že več kulinaričnih nagrad. Maxim odlikujejo:

Restavracija Maxim samo za vas

Restavracija Maxim lahko sprejme do 80 gostov, pri stoječih pogostitvah do 200, na voljo sta tudi dva zasebna prostora za manjše družbe. V poletnem času je gostom na voljo tudi prijetni letni vrt ob fontani.

Poroke v restavraciji Maxim

Poroka v restavraciji Maxim bo odlična priložnost, da navdušite svoje goste z nepozabno kulinariko ob čudoviti vinski spremljavi in kraljevski poročni torti. Maximov chef, Peter Kovač, slaščičarska mojstrica Klara Jurjevec in sommeiller Matija Šubic bodo prisluhnili vajinim željam in vama svetovali pri pripravi poročnega kulinaričnega doživetja.

Dodatne informacije za bodoča mladoporočenca:

  • Poleg elegantnega notranjega ambienta restavracija Maxim ponuja tudi letni vrt s fontano
  • V bližini je prostorna garaža
  • V restavraciji je ob sedeči postavitvi dovolj prostora za 80 gostov, ob stoječi pa za kar 150 gostov

Rezervirajta svoj termin!

Urnik

Ponedeljek - petek

12.00–22.00 

 

Rezervacije

Za rezervacijo mize izpolnite obrazec in kliknite gumb ODDAJ REZERVACIJO. Naše osebje bo stopilo v kontakt z vami v najkrajšem možnem času.

Pišete nam lahko tudi po e-pošti maxim@mercator.si ali nas pokličete na telefonsko številko 051 285 335.

Če želite prejemati novice restavracije Maxim, v katerih vas bo Poslovni sistem Mercator, d.o.o., Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana obveščal o ponudbi in dogodkih te restavracije, vas prosimo, da to označite s klikom na spodaj predvideno okence. V primeru, da ne boste več želeli prejemati novic restavracije Maxim, se lahko odjavite tako, da pošljete elektronsko sporočilo na info.maxi@mercator.si.

Ocenite nas

google icon small    tripadvisor logo small