Restavracija Maxim

restavracija maxim

Maxim je vrhunska restavracija z značajem protokolarnega lokala. Leži v strogem poslovnem, političnem in kulturnem središču Ljubljane. Po mnenju poznavalcev je najboljša restavracija v Ljubljani (portal SIOL.net) v letu 2017, je med najboljšimi po vinskem izboru in večkratna prejemnica znaka kakovosti mesta Ljubljana (Ljubljana Quality Selection), ki ga vsako leto dodeljuje komisija za kakovost v turizmu v sestavi strokovnjakov različnih področij.


o maximu

Maximovo kuhinjo odlikujejo izvirne jedi mednarodnega slovesa in kulinarične posebnosti hišnih mojstrov. Vrhunsko usposobljeno strežno osebje vam bo kosilo ali večerjo spremenilo v nepozabno doživetje.

Maximova ponudba kulinarike in vin je namenjena poznavalcem in gurmanom, preprosto ljudem, ki z draženjem brbončic z izbornimi okusi občutijo izjemno zadovoljstvo. Najrazličnejši mojstri ustvarjanja okusov so že vihteli kuhalnico z ubrano ekipo kuharjev, slaščičarjev, pekov, enologov … Vsak od njih je Maximove krožnike podpisal z drugačno filozofijo, vsem pa lahko priznamo, da so njegov sloves ustvarjali in ga še ustvarjajo z izvirnostjo, usklajenostjo in vrhunsko kakovostjo.
Maximov jedilnik sestavljajo jedi za katere skrbno izbiramo sestavine vsak dan sproti. Mnoge od njih vam lahko iz nenapisanega dnevnega jedilnika zaupa le natakar. Še obsežnejša pa je Maximova ponudba vrhunskih vin. V vinoteki boste našli več kot 200 najprestižnejših vin iz vseh vinskih regij sveta. Restavracija Maxim nudi vrhunsko pogostitev, katere značilnost se odraža v naravnih, polnih okusih in v preprostem ter prvovrstnem in ustvarjalnem načinu priprave.

Maxim lahko hkrati sprejme do 80 gostov, pri stoječih pogostitvah tudi do 200. Gostom sta na voljo tudi dva ločena prostora s posebnim vhodom za dve do osem oseb. V poletnem času je prijetno posedeti tudi ob fontani v zunanjem atriju.

Prepričajte se in razvajajte vaše brbončice v eni najelitnejših slovenskih restavracij.
S čim vas bomo ob vašem obisku razvajali, si lahko preberete v priloženih gourmet in a la carte jedilnih listih.

Tukaj pa si lahko pogledate, kakšen je letošnji valentinov menu.

O chefu

Prvo ime restavracije Maxim je mladi kuhar Peter Kovač, ki je še nadgradil to, kar so pred njim ustvarili znani kuharski mojstri. Peter je moderen, kuharsko razgledan in tehnično podkovan kuhar, ki je v restavracijo Maxim prinesel svež veter in veliko zamisli za nove jedi. Ob prihodu na čelo te prestižne ljubljanske restavracije si je omislil kar nekaj novosti, osnova pa še vedno ostaja francoska kuhinja s pridihom Sredozemske in lokalne kuhinje, kajti Peter pri svojih kreacijah rad uporablja lokalne sestavine in metode priprave jedi. Trikrat letno s svojo ekipo popolnoma prenovi in prevetri Maximov jedilnik. Nadgrajena pa je tudi ponudba sladic, ki so vsakič še bolj sofisticirane in spektakularne. Ker pa seveda k takšnim jedem spadajo tudi najboljša vina, se vsako leto skrbno pregleda in posodobi tudi vinski list. V njem je poudarek predvsem na lokalnih, torej slovenskih lahkih, svežih vinih.

Restavracija Maxim je prejela priznanje Ljubljanska kakovost za leto 2017.

maxim

 

Če želite izbrani osebi podariti edinstveno kulinarično izkušnjo, vam odslej lahko ponudimo darilne bone za restavracijo Maxim in sicer v dveh vrednostih: za 50 ali za 100 EUR. Na našem Facebooku trenutno poteka nagradna igra kjer lahko osvojite bon v vrednosti 50 eu. Pravila in splošne pogoje nagradne igre pa si lahko preberete tu.

Maxim darilna bona

 

kontakt:
T: +386 (0)51 285 335
E: maxim@mercator.si


odpiralni čas

ponedeljek - petek
12:00
22:00
sobota, nedelja, prazniki
zaprto

Rezervacijski obrazec

Za rezervacijo mize izpolnite spodnji obrazec in kliknite gumb ODDAJ REZERVACIJO. Naše osebje bo stopilo v kontakt z vami v najkrajšem možnem času.

Če želite prejemati novice restavracije Maxim, v katerih vas bo Poslovni sistem Mercator, d.d., Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana obveščal o ponudbi in dogodkih te restavracije, vas prosimo, da to označite s klikom na spodaj predvideno okence. V primeru, da ne boste več želeli prejemati novic restavracije Maxim, se lahko odjavite tako, da pošljete elektronsko sporočilo na info.maxi@mercator.si.

kje se nahaja?

k 06 mo