Restavracija Maxim

restavracija maxim

Maxim je vrhunska restavracija z značajem protokolarnega lokala. Leži v strogem poslovnem, političnem in kulturnem središču Ljubljane. Po mnenju poznavalcev najboljša restavracija v Ljubljani (portal SIOL.net) v letu 2017 ter v letu 2018, je med najboljšimi po vinskem izboru in večkratna prejemnica znaka kakovosti mesta Ljubljana (Ljubljana Quality Selection), ki ga vsako leto dodeljuje komisija za kakovost v turizmu v sestavi strokovnjakov različnih področij.

O maximu

Maximovo kuhinjo odlikujejo izvirne jedi mednarodnega slovesa in kulinarične posebnosti hišnih mojstrov. Vrhunsko usposobljeno strežno osebje vam bo kosilo ali večerjo spremenilo v nepozabno doživetje.

Maximova ponudba kulinarike in vin je namenjena poznavalcem in gurmanom, preprosto ljudem, ki z draženjem brbončic z izbornimi okusi občutijo izjemno zadovoljstvo. Najrazličnejši mojstri ustvarjanja okusov so že vihteli kuhalnico z ubrano ekipo kuharjev, slaščičarjev, pekov, enologov … Vsak od njih je Maximove krožnike podpisal z drugačno filozofijo, vsem pa lahko priznamo, da so njegov sloves ustvarjali in ga še ustvarjajo z izvirnostjo, usklajenostjo in vrhunsko kakovostjo.

Maximov jedilnik sestavljajo jedi za katere skrbno izbiramo sestavine vsak dan sproti. Mnoge od njih vam lahko iz nenapisanega dnevnega jedilnika zaupa le natakar. Še obsežnejša pa je Maximova ponudba vrhunskih vin. V vinoteki boste našli več kot 200 najprestižnejših vin iz vseh vinskih regij sveta. Restavracija Maxim nudi vrhunsko pogostitev, katere značilnost se odraža v naravnih, polnih okusih in v preprostem ter prvovrstnem in ustvarjalnem načinu priprave.

Maxim lahko hkrati sprejme do 80 gostov, pri stoječih pogostitvah tudi do 200. Gostom sta na voljo tudi dva ločena prostora s posebnim vhodom za dve do osem oseb. V poletnem času je prijetno posedeti tudi ob fontani v zunanjem atriju.

Prepričajte se in razvajajte vaše brbončice v eni najelitnejših slovenskih restavracij.
S čim vas bomo ob vašem obisku razvajali, si lahko preberete v priloženih gourmet in a la carte jedilnih listih.

5

O chefu

Prvo ime restavracije Maxim je mladi kuhar Peter Kovač, ki je še nadgradil to, kar so pred njim ustvarili znani kuharski mojstri. Peter je moderen, kuharsko razgledan in tehnično podkovan kuhar, ki je v restavracijo Maxim prinesel svež veter in veliko zamisli za nove jedi. Ob prihodu na čelo te prestižne ljubljanske restavracije si je omislil kar nekaj novosti, osnova pa še vedno ostaja francoska kuhinja s pridihom Sredozemske in lokalne kuhinje, kajti Peter pri svojih kreacijah rad uporablja lokalne sestavine in metode priprave jedi. Trikrat letno s svojo ekipo popolnoma prenovi in prevetri Maximov jedilnik. Nadgrajena pa je tudi ponudba sladic, ki so vsakič še bolj sofisticirane in spektakularne. Ker pa seveda k takšnim jedem spadajo tudi najboljša vina, se vsako leto skrbno pregleda in posodobi tudi vinski list. V njem je poudarek predvsem na lokalnih, torej slovenskih lahkih, svežih vinih.

1

 

NOVO v Restavraciji Maxim

V restavraciji Maxim bodo od ponedeljka, 27. avgusta 2018 na voljo HITRA POSLOVNA KOSILA. Za vas bo chef Peter Kovač pripravil dva izbrana menija, sommelier Matic Šubic pa bo poskrbel za posebno vinsko spremljavo. Kosila bodo na voljo vsak delovnik med 12. in 16. uro, po ceni 25€ za tri hode.

Vabljeni!

Banner Maxim kosilo 620x338px

                                                                                                                                                                                                                     

Znak Ljubljanske kakovosti

Restavracija Maxim je večkratna prejemnica znaka kakovosti mesta Ljubljana (Ljubljana Quality Selection), ki ga vsako leto dodeljuje komisija za kakovost v turizmu v sestavi strokovnjakov različnih področij.

maxim

 

Najboljša restavracija v Ljubljani za leto 2017 in 2018

Po mnenju poznavalcev je bila Restavracija Maxim v letu 2017 in 2018 razglašena za najboljšo restavracijo v Ljubljani (portal SIOL.net). Pomenljivo priznanje nam veliko pomeni.

Banner Maxim TOP restavracija 620x338px2

 

Restavracija z eno izmed najboljših vinskih ponudb v Sloveniji v letu 2018

Spletni portal Siol.net Trendi je Restavracijo Maxim v letu 2018 uvrstil med 10 najboljših slovenskih restavracij z najboljšo vinsko ponudbo. Hvala za to prečudovito priznanje!

Banner Maxim vinska ponudba 620x338px

 

Restavracija Maxim z najboljšim natakarjem uvrščena med najboljših 8 slovenskih restavracij v Sloveniji

Francoski vodnik Gault&Millau je ob Michelinu drugo najbolj znano podjetje, ki se sistematično in z več desetletno tradicijo ukvarja z ocenjevanjem restavracij. Kuharji o njem govorijo kot o »haubah«, saj ocene grafično označujejo s kuharskimi kapami. Po slovenskih restavracijah je celo leto krožilo sedem anonimnih poznavalcev, ki je ocenilo več kot 100 restavracij.

V ljubljanskem hotelu Union je bila včeraj razkrita prva slovenska izdaja kulinaričnega vodnika Gault & Millau, v kateri je zbranih 130 najboljših slovenskih restavracij po mnenju njihovih ocenjevalcev. Restavracija Maxim je prejela kar 3 kape in bila ocenjena z oceno 16,5 točk, kar jo uvršča med 8 najboljših restavracij v Sloveniji.

V posebno čast nam je, da so ocenjevalci Gault&Millau poleg naše kulinarike prepoznali tudi našo vrhunsko strežbo, saj je naš šef strežbe Matic Šubic prejel prestižno nagrado Najboljši natakar 2019. S tem smo postali edina restavracija v Sloveniji, ki je dobila priznanje tako za najboljšo strežbo kakor tudi za vrhunsko kulinariko. 

Vabljeni k ogledu prispevka, v katerem je predstavljen Matic Šubic in ekskluziven večer z Ippeiem Uemuro. Prispevek je za Planet Tv pripravila novinarka Anja Markovič >>  PRISPEVEK.mp4 

Celotni ekipi Maxima iskreno čestitamo in jim želimo uspešno nadaljnje delo. 

Banner Maxim TOP natakar 620x338px

 

Darilni boni restavracije Maxim

Če želite izbrani osebi podariti edinstveno kulinarično izkušnjo, vam odslej lahko ponudimo darilne bone za restavracijo Maxim in sicer v dveh vrednostih: za 50 ali za 100 EUR.

4

kontakt:
T: +386 (0)51 285 335
E: maxim@mercator.si

odpiralni čas

ponedeljek - petek
12:00
22:00
sobota, nedelja, prazniki
zaprto

Rezervacijski obrazec

Za rezervacijo mize izpolnite spodnji obrazec in kliknite gumb ODDAJ REZERVACIJO. Naše osebje bo stopilo v kontakt z vami v najkrajšem možnem času.

Če želite prejemati novice restavracije Maxim, v katerih vas bo Poslovni sistem Mercator, d.d., Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana obveščal o ponudbi in dogodkih te restavracije, vas prosimo, da to označite s klikom na spodaj predvideno okence. V primeru, da ne boste več želeli prejemati novic restavracije Maxim, se lahko odjavite tako, da pošljete elektronsko sporočilo na info.maxi@mercator.si.

kje se nahaja?

k 06 mo