Tempura s šparglji

Tempura je prepoznavni del japonske kuhinje. V lahko tekoče testo iz moke, škroba in vode namočimo morske sadeže ali zelenjavo ter tempuro pripravimo s cvrtjem v vročem olju. Tokrat se v tempuri skrivajo sveži šparglji.

ResizedImage600400 620 tempura

Sestavine

1 kg špargljev
150 g bele moke
2 jž koruznega škroba (gustin)
1 čž pecilnega praška
1 čž soli
0,5 l ledeno hladne vode

Testo za tempuro pripravimo tako, da v skledi rahlo premešamo moko, koruzni škrob, pecilni pašek, sol in vodo. Nič ni narobe, če v mešanici ostane kakšna grudica moke, saj bo to dodalo k hrustljavi teksturi.

Voda naj bo čim bolj hladna, k mešanici testa lahko dodamo tudi ledene kocke. S tem, ko v zelo vroče olje vmešamo šparglje pomočene v hladno testo dobimo zelo hrustljavo tempuro.

Šparglje očistimo, narežemo, namočimo v testo in jih ocvremo v vročem olju za minuto, ravno toliko, da testo še ostane svetle barve (lahko rahlo porjavi).

Poleg tempure postrežemo limono in sojino omako.