Vratovina s karamelizirano čebulo in zeliščnim maslom

Lepo in toplo vreme nas skorajda prisili da zaženemo naš žar. In ni bolšega kot sočne vratovine iz žara. Danes vam zaupamo recept za obloženo vratovino iz žara.

eat 2002918 1920

Sestavine:

4 zrezki vratovine
6 žlic olja
Pol limone
Zvrhana žlica gorčice
Čili
Drobnjak
Sladka rdeča paprika
Česen v prahu
Čebula
Zeliščno maslo

Priprava:

  1. Najprej pripravimo marinado- olje, sok limone, gorčico, čili, sladko papriko, česen v prahu ter nasekljan drobnjak zmešamo v posodi dodamo zrezke posodo zapremo in mariniramo v hladilniku 1 dan
  2. Naslednji dan čebulo narežemo na kolobarje in jo nad nizkim ognjem pražimo 1h po potrebi dolivamo vodo da se čebula ne zažge.
  3. Zrezke spečemo na žaru na pečene dodamo čebulo in po vrhu kolobar zeliščnega masla.