kakijev tiramisu

Jesen je čas, ko dozorijo kakiji. Pravijo, da je kaki hrana bogov, saj vsebuje ogromno vitaminov in mineralov. V jesenskem času si ga poskusimo privoščiti čim večkrat. Danes pa vam zaupava en prav slasten recept z njim.

persimmon 1154675 1920

Sestavine:

500g mascarpone sir
250ml sladke smetane
1 vanilijev strok
400 ml pomarančni sok
5 zvrhanih žlic sladkorja v prahu
4 kakiji
250g malin
500g "baby" piškotov

Priprava:

  1. Sladko smetano stepemo in jo vmešamo k mascarpone siru, kateremu smo dodali semena stroka vanilije in sladkor.
  2. Baby piškote vsakega posebaj namočimo v pomarančnem soku, nato jih razporedimo po pekaču.
  3. Čez piškote namažemo 1/3 kreme.
  4. Kakije olupimo in jih narežemo na kolobarje, katere razporedimo po kremi.
  5. Čez ponovno naložimo namočene piškote katere pokrijemo ponovno z kremo.
  6. Na kremo dodamo maline in kaki, nato spet namočene piškote, čez katere pride še zadnja plast kreme.