Flancati iz pečice

Zopet je nastopil je čas, ko kurenti odganjajo zimo. Običajno se v tem času pošteno najemo ocvrtih krofov in flancatov. Da ne bi imeli preveč slabe vesti, smo za vas pripravili različico flancatov, spečenih v pečici.

DSC 0258

Sestavine:

1/2 lončka jogurta
50 g masla
280 g pirine moke
80 g sladkorja
1 jajce
1 žlica ruma
1/2 kocke svežega kvasa
1 dl mleka
1 ščepec soli

Priprava:

  1. Najprej pripravi kvasec – mleko segrej do toplega in vanj vtresi sladkor in nadrobi kvas. Pusti, da zmes vzhaja.
  2. Kvasec vlij v posodo kjer že pridno čakajo moka, jogurt, jajce, stopljeno maslo, rum in sol. Vse sestavine dobro pregneti in če je testo premokro, dodaj še malo moke. Hlebček postavi na toplo, ga pokrij s kuhinjsko krpo in pusti 1 uro, da vzhaja.
  3. Testo razvaljaj na enakomerno debelino. Iz njega izreži paralelograme, katerim napraviš po dve zarezi na sredini. Položii jih na papir za peko in zalučaj v pečico, segreto na 200 stopinj. Čez 5-7 minut jih brž odreši savnanja.