Macarons

Macaron je prestižna, barvita in slastna pariška umetnina, ki se v ustih francozov topi že stoletja. To drobno pecivo je zaradi svojega ličnega izgleda in izrednega okusa izredno priljubljeno tudi drugod po svetu, seveda pa so macaronsi na voljo tudi v Maxijevi kavarni in slaščičarni, kjer jih ročno pripravlja naša slaščičarska ekipa z Blažem Drobnakom na čelu.

Macaronse pripravimo iz mletih mandljev, stepenega beljaka in sladkorja, priprava pa je izredno zahtevna in zahteva kar nekaj časa.

 1  7  10

Priprava čokoladnih macaronsov se prične s tehtanjem vseh sestavin. Potrebujemo mlete mandlje, sladkor v prahu, kristalni sladkor, beljake in temen kakav. Vodo s sladkorjem v kozici segrevamo do 118oC, med tem pa do srednje gostote zmešamo beljake skupaj s sladkorjem. Ko dobimo želeno gostoto, masi primešamo še vodo s sladkorjem, ki smo jo prej segrevali. 

Mešanico iz beljakov primešamo že k prej pripravljeni gosti masi iz mandljev, ki smo jo pripravili iz mletih mandljev, sladkorja v prahu, beljakov in temnega kakava. Vse skupaj na roke, z metlico mešamo do homogene zmesi. Ko je masa pripravljena jo damo v dresirno vrečko, nato pa jo mojster Blaž enakomerno in izredno natančno nabrizga na peki papir. Macaronse moramo nato posušiti, da dobijo značilno skorjico, nato jih pečemo v pečici, 13 minut na 160 oC. 

11  15  16

Ko so macaronsi pečeni jih ohladimo, obrnemo in napolnimo s čokoladnim ganaschem, ki smo ga pripravili med sušenjem macaronsov (pri sadnih macaronsih uporabimo sadni nadev).

17  20  21

V Maxijevi kavarni in slaščičarni je na voljo 5 različnih okusov, ki jih lahko kupite tudi v ličnih pakiranjih in tako razveselite še svoje najdražje (pakiranje po 3, 6, 12 ali 18 macaronsov). Okusi, ki so na voljo so:

  • čokolada
  • karamela
  • sicilijanska pistacija
  • pasijonka
  • jagoda

Vabljeni!

makroni 2