maxijeva kavarna in slaščičarna

Maxijeva slaščičarna nasproti parlamenta, ob Šubičevi ulici, je že več kot 40 let prostor za klepete ob kavi, zmenke in prijetna srečanja. Ponaša se z velikim letnim vrtom, kjer lahko v prijetnem ambientu in ob prijazni postrežbi uživate v pogledu na živahno mestno središče.

V slaščičarni Maxi goste danes navdušujemo z osveženo ponudbo slaščic, domačim sladoledom, odlično kavo in drugimi vročimi ter osvežilnimi napitki. Vse slaščice in sladoled pripravljamo ročno v hišni slaščičarski delavnici, pri tem pa uporabljamo izključno sestavine najvišjega kakovostnega razreda, brez dodatnih umetnih sladil, arom in konzervansov.

Za posebne priložnosti vam torto pripravimo tudi po naročilu in se tako prilagodimo vašim željam ter okusu.

Vabimo vas, da nas obiščete in uživate v pestri ponudbi vrhunskih slaščic v samem središču mesta.

Maxi potica

potica3

»Potica dobra jed, boljše nima celi svet«, pravi stari ljudski rek. Potica, slovenska kulinarična posebnost, ima posebno mesto v naši kuhinji in že od nekdaj ne sme manjkati na nobeni praznično pogrnjeni mizi. Če se želite posladkati s svežo potico, narejeno ročno iz najboljših sestavin in po tradicionalnem receptu stopite do Maxijeve delikatese, kjer so vsakodnevno na voljo najboljše potice, z orehovim in pehtranovim nadevom. Poglejte si, kako potico po tradicionalnem receptu s sestavinami lokalnih dobaviteljev spretno izdelujejo naše slaščičarske mojstrice.

Za ogled postopka kliknite TUKAJ.

 

 

 

Macarons

Macarons7

Macaron je prestižna, barvita in slastna pariška umetnina, ki se v ustih francozov topi že stoletja. To drobno pecivo je zaradi svojega ličnega izgleda in izrednega okusa izredno priljubljeno tudi drugod po svetu, seveda pa so macaronsi na voljo tudi v Maxijevi kavarni in slaščičarni, kjer jih ročno pripravlja naša slaščičarska ekipa z Blažem Drobnakom na čelu.

Preberite si več o postopku priprave macaronsov. 

Maxi kremna rezina

maxi kremna rezina15

 

Zlato zapečeno listnato testo, rumena jajčna krema in snežno bela stepena smetana. Ali veste katera sladica se skriva za tem opisom? Seveda, to je kremna rezina - slavna sladica, ki Slovence razveseljuje že desetletja. 

Preberite si več o postopku priprave kremne rezine.

 

 

 

Intervju z novim slaščičarskim mojstrom - Blažem Drobnakom

 

blaz 312x312

 

V Maxijevi slaščičarni je delavnico prevzel nov slaščičarski mojster - Blaž Drobnak. Novi vodja v svetu slaščičarstva ustvarja že 20 let, za peko slaščic pa ga je že v otroštvu navdušila mama. Preberite kako je prevetril ponudbo Maxijevih slaščic, katera je njegova najljubša sladica in kakšni so njegovi načrti za prihodnost. Kliknite TUKAJ!

 

 

 

 

 Poglejte si pripravo maxijevih kraljevih krofov

 

 

 

 

 

 


 

Priprava maxi orehove rezine

slika orehova rezina 300x350Ali veste, da se Ljubljana poleg vrste znamenitosti ponaša tudi z markantno sladico, vredno kralja? Gre seveda za bogato orehovo rezino, ki sladokusce že 40 let vabi v slavno Maxijevo slaščičarno. Domovinsko pravico je dobila leta 1971 po zaslugi slaščičarskega mojstra Avgusta Plestenjaka, ki je z njo pred tem razvajal le angleško kraljevo družino na škotskem dvorcu Balmoral. Ta s čokolado oblita lepotica svoje vanilijevo orehove plasti skriva za tančico skrivnosti, saj so podrobnosti njene recepture skrbno varovan podatek.
Preberite si več o postopku priprave te kraljevske rezine.

kontakt

T: +386 (0)51 285 342
E: slascicarna.maxi@mercator.si

odpiralni čas

ponedeljek - petek
7:30
21:00
sobota
8:00
17:00
nedelja
zaprto