maxijeva kavarna in slaščičarna

Maxijeva slaščičarna nasproti parlamenta, ob Šubičevi ulici, je že več kot 40 let prostor za klepete ob kavi, zmenke in prijetna srečanja. Ponaša se z velikim letnim vrtom, kjer lahko v prijetnem okolju in ob prijazni postrežbi uživate v mestnem vrvežu.

Goste navdušuje s širokim izborom izvrstnih tradicionalnih ljubljanskih in slovenskih sladic, kot so orehova rezina, prekmurska gibanica, kremna rezina in razni zavitki, ki jih izdelujemo v hišni slaščičarski delavnici. Lastna proizvodnja nam omogoča, da so vsi naši proizvodi izdelani iz izbranih sestavin najvišje kakovosti. Osvežite se lahko tudi z osvežilnimi koktajli in drugimi napitki, odličnim svežim domačim sladoledom ali pa le posedite ob skodelici dobre kave.

Tukaj se zlahka zgodi, da srečate znanega glasbenika ali predsednika države. Skratka, če želite videti ali biti videni, obiščite kavarno in slaščičarno Maxi. V notranjosti slaščičarne je prostor za približno sto gostov, vrt pa jih lahko sprejme več kot dvesto.

Za posebne priložnosti vam torto po naročilu pripravimo po vašem okusu. Oblikujemo jo po vaših željah (okroglo, kvadratno, nadstropno ...) in okrasimo po vaših najljubših motivih (junaki iz risank, živalski motivi ...). Velikost torte lahko prilagodimo še tako veliki in sladkosnedni družbi. Na območju Ljubljane vam nudimo tudi brezplačno dostavo

 

 Poglejte si pripravo maxijevih kraljevih krofov

 

 

 

 

 

 


 

Priprava maxi orehove rezine

slika orehova rezina 300x350Ali veste, da se Ljubljana poleg vrste znamenitosti ponaša tudi z markantno sladico, vredno kralja? Gre seveda za bogato orehovo rezino, ki sladokusce že 40 let vabi v slavno Maxijevo slaščičarno. Domovinsko pravico je dobila leta 1971 po zaslugi slaščičarskega mojstra Avgusta Plestenjaka, ki je z njo pred tem razvajal le angleško kraljevo družino na škotskem dvorcu Balmoral. Ta s čokolado oblita lepotica svoje vanilijevo orehove plasti skriva za tančico skrivnosti, saj so podrobnosti njene recepture skrbno varovan podatek.
Preberite si več o postopku priprave te kraljevske rezine.

Maxi kremna rezina

maxi kremna rezina15

 

Zlato zapečeno listnato testo, rumena jajčna krema in snežno bela stepena smetana. Ali veste katera sladica se skriva za tem opisom? Seveda, to je kremna rezina - slavna sladica, ki Slovence razveseljuje že desetletja. 

Preberite si več o postopku priprave kremne rezine.

 

 

 

Intervju z novim slaščičarskim mojstrom - Blažem Drobnakom

 

blaz 312x312

 

V Maxijevi slaščičarni je delavnico prevzel nov slaščičarski mojster - Blaž drobnak. Novi vodja v svetu slaščičarstva ustvarja že 20 let, za peko slaščic pa ga je že v otroštvu navdušila mama. Preberite kako je prevetril ponudbo Maxijevih slaščic, katera je njegova najljubša sladica in kakšni so njegovi načrti za prihodnost. Kliknite TUKAJ!

 

 

 

kontakt

T: +386 (0)51 285 342
E: slascicarna.maxi@mercator.si

odpiralni čas

ponedeljek - petek
7:30
21:00
sobota
8:00
17:00
nedelja, prazniki
zaprto