Restavracija Maxim prejela priznanje Michelin krožnik

 

 

Maxim Michelin priznanje The Plate 2020

 

 

 

Prav v času, ko poteka Teden restavracij in je zato restavracija Maxim te dni polna obiskovalcev, željnih gurmanskih užitkov, je naš Maxim prejel visoko priznanje Michelinovih strogih ocenjevalcev – priznanje Michelin krožnik. 

Ponosni in veseli smo, da so nam ocenjevalci Michelin Guide namenili priznanje Michelin krožnik (The Plate Michelin), ki označuje restavracije, v katerih iz svežih surovin skrbno pripravijo dober obrok. Priznanje nam daje nov polet in še bolj utrjuje naše prepričanje, da navdih za vrhunske jedi izvira iz dnevno svežih sestavin, so bili priznanja veseli v Maximu.

Michelinov gastronomski vodnik, Michelin Guide, je eden najbolj znanih, če ne kar najbolj znan gastronomski vodnik na svetu. Restavracije z Michelinovimi restavracijami so v okoli tridesetih državah, pri nas pa je ob današnji razglasitvi najvišje priznanje, dve zvezdici, prejela Hiša Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš.

Ocenjevanje poteka tako, da restavracije obiščejo tuji ocenjevalci in ocenijo kakovost, pri čemer kriteriji temeljijo na kakovosti uporabljenih sestavin, mojstrstvu okusov in kuharskih tehnik, osebnosti kuharskih mojstrov v njihovi kuhinji, vrednosti za denar ter doslednosti med različnimi obiski.

Od proizvajalca gum do ocenjevalca restavracij

Michelin je sicer eden največjih svetovnih proizvajalcev avtomobilskih pnevmatik in začetek znamenitih Michelinovih vodnikov je povezan prav z osnovno dejavnostjo podjetja. Leta 1900 sta brata Édouard in André Michelin objavila prvi vodnik po Franciji z zemljevidi, lokacijami bencinskih črpalk, vulkanizerjev in hotelov, da bi potencialnim kupcem približala avtomobilizem ter spodbudila povpraševanje po avtomobilih in pnevmatikah. Sčasoma pa se je prvotni vodnik razvil v dva vodnika, kot ju poznamo danes: vodnik po restavracijah oziroma t. i. rdeči Michelin in zbirko avtokart oziroma t. i. zeleni Michelin.

Vabljeni v Maxim, rezervirajte mizo kar na spletu