Solata s piščancem in mlado špinačo

Poletje se počasi izteka, vročina pa kar ne pojenja. Ob takih vročih dneh se prileže sveže in lahko kosilo, kot je ta solata z malce neobičajnimi sestavinami.

spinach 791629 1920

sestavine za 2 osebi:

400 g piščančjih prsi
300g mlade špinače
pol granatnega jabolka
poper
žlica medu
žlica sojine omake
2 žlici belega balzamičnega kisa
2 žlici olja
sol

Priprava:

  1. Piščanca narežei na majhne kocke, ga popoprak in posolo
  2. Na vroči ponvi ga na vsaki strani na žlici olja prepraži 2 minuti
  3. Špinačo operei
  4. Za preliv dobro premešaj kis, olje sol, med in sojino omako
  5. Rahlo ohlajenega piščanca položi na špinačo. potresi z granatnim jabolkom in prelij z pripravljenim prelivom