Pečene paprike polnjene s skuto

Sezona žara je v polnem teku. Poleg klasičnih prilog k mesu na žaru pa je tukaj recept za nekaj drugačnega. Polnjene paprike s skuto so osvežilne, polnega okusa in se odlično podajo k žaru.

pecene paprike 2

 

Sestavine za 5 polnjenih paprik:

5 paprik
250 g skute
2 žlici grškega jogurta
sol
mediteranske začimbe
olivno olje
česen
peteršilj

Priprava:

  1. Paprike operi, jim odsekaj vrh in odstrani semena, položi jih na pekač in jih peci 20-25 minut v pečici na 180 stopinjah.
  2. Ko se paprike ohladijo, jim sleci kožo in papriko prereži na eni strani
  3. Skuto zmešaj z grškim jogurtom, soljo in mediteranskimi začimbami.
  4. Česen in peteršilj nasekljaj in zalij z olivnim oljem
  5. Paprike nadevaj s skuto in prelij s tržaško omako