Testenine z omako Alfredo

Prvi zapisi o tej slastni italijanski jedi se pojavijo že v 15. stoletju. Omaka je izjemno preprosta za pripravo in najbolje je, da jo pripravimo svežo vmes, ko se kuhajo testenine. Celotna priprava vam bo vzela manj kot 15 minut časa.

ResizedImage600445 alfredo pasta

Sestavine za 3 osebe

400 g rezancev (fettucine)
1 strok česna
70 g masla
2,5 dl sladke smetane
100 g parmezana
sol
beli poper
peteršilj

Postopek:

  1.     testenine skuhamo v slani vodi po navodilu z embalaže (1 l vode za 100 g testenin, 10 g soli na liter vode)
  2. v ponvi na nizki temperaturi raztopimo maslo
  3. vmešamo sladko smetano in kuhamo 5 minut
  4. vmešamo nariban parmezan ter drobno sesekljan česen
  5. počasi kuhamo do vretja, dokler se malce ne zgosti, mešamo
  6. omako začinimo s soljo in belim poprom
  7. v omako vmešamo odcejene testenine
  8. postrežemo z malce naribanega parmezana in peteršilja