Špinačna juha

Špinača je izredno zdrava in čeprav zima ni obdobje sveže špinače, se lahko poslužujemo zamrznjene, ki je prav tako dobrega okusa, v sebi pa skriva še vedno ogromno vitaminov in mineralov. Danes vam razkrivamo recept za praznično kremno špinačno juho.

skartova spinacna juha 4

Sestavine:
450 g špinače
1 manjši krompir
1 manjša čebula
200 ml sladke smetane
600 ml zelenjavne jušne osnove
čili v prahu
sol

  1. Nasekljaj čebulo, nato jo popraži na dveh žlicah olja
  2. Krompir nareži na mini kocke in ga skupaj s čebulo na hitro popraži nato v posodo dodaj špinačo
  3. Po dveh minutah praženja dolij jušno osnvo
  4. Juho premešaj, jo posoli in vanjo dodaj čili v prahu, nato pa pusti, da 10-15 minut brbota
  5. Spasiraj jo in nato primešaj 100 ml sladke smetane
  6. Ostalo smetano stepi in juho dekoriraj z njo

Dober tek!