Mariniran paradižnik

Zelenjavni kralj poletja je definitivno paradižnik in danes vam zaupamo prav poseben recept, da se ne bo vedno znašel le v solati.

sadje 25

Sestavine:
300 g večbarvnega češnjevega paradižnika
1/2 limone
2 pesti suhih sliv
oljčno olje
sol
poper

Postopek:
 

  1. Češnjev paradižnik operemo in in ga v vreli vodi blanširamo 20-30 sekund.
  2. Odcedimo ga in damo v mrzlo vodo, da zaustavimo kuhanje.
  3. Ko se ohladi, ga olušimo.
  4. Suhe slive stresemo v posodo in jih prelijemo z vodo, da so vse pod gladino, nato jih kuhamo 10-15 minut.
  5. Olupljen paradižnik stresemo v skledo in ga prelijemo s slivami in tekočino, v kateri so se kuhale
  6. Dodamo nasekljan petešilj, sol in poper po okusu ter pošpricamo s sokom pol limone in 5 žlicami oljčnega olja.
  7. Premešamo in za 2 uri postavimo v hladilnik.