Čokoladni kruh

December je poln peke, saj si pečica od vseh prazničnih piškotov, tort in kolačev nikakor ne oddahne. Danes vam predstavljamo recept za ne tako tipično praznično sladico - sočen čokoladni kruh

cokoladni kruh 4

 V temnem hlebčku je skrito:
500 g moke
80 g sladkorja
3 žlice kakava
3,5 dl mleka
sol
kocka kvasa

Priprava:

  1. V eni posodi zmešaj 2,5 dl toplega mleka, nadrobljen kvas in dve žlici sladkorja, v drugo pa natresi kakav, moko, pol žličke soli in preostali sladkor.
  2. Ko kvasec vzhaja ga primešaj k suhim sestavinam ter dodaj še preostali 1 dl mleka, po potrebi dodaj mleko ali moko.
  3. Čokolado in oreščke na grobo nasekljaj in jih vgneti v čokoladno testo.
  4. Eno uro ga pusti pri miru, da vzhaja.
  5. Vzhajan hlebček položi v pečico, segreto na 200 stopinj.
  6. Po 25 minutah zmanjšaj temperaturo na 180 stopinj in peci še 5-10 minut.