Bučna juha

V maxi marketu so se že pojavile prve buče, kar kaže na približajočo se jesen.  Temperature se počasi nižajo, zato pride recept za kremno bučno juho, ki prijetno pogreje, še kako prav.

pumpkin 1536382 1920

Sestavine za lonec juhe:

1kg hokaido ali maslene buče
1 čebula
1 strok česna
1 lovorjev list
muškatni orešček
cury
olivno olje
sol in popersladka smetana

Priprava:

  1. Čebulo in bučo nareži na manjše kose
  2. Čebulo prepraži na olivnem olju nato dodaj bučo, lovorjev list ter tri ščepce muškatnega oreščka
  3. Po treh minutah praženja zalij z 1 l vode
  4. Ko je buča zmehčana jo spasiraj z paličnim mešalnikom
  5. Dodaj pol žličke currya, posoli in popopraj
  6. Ko juhico postržeš, dodaj po vrhu malo sladke smetane