Brownie z žara

Sezona žara je na vrhuncu. V množici čevapčičev, sirov, bučk, steakov in rib se skorajda nihče ne spomni na najpomembnejši hod – sladico.

zar pomaranca 5

Sestavine za 2 pomaranči:

1 jajce
3 žlice sladkorja
5 žlic pomarančnega soka
2 žlice moke
2 žlice grenkega kakava
1 žlica olja
2 žlice stopljene temne čokolade
Za peko si pripravi tudi aluminijasto folijo.

Priprava:

  1. Štirim pomarančam odsekaj vrhove ter jih izdolbi z žlico. Shrani meso ter sok, ki priteče iz njih
  2. Čokolado stopi
  3. Jajca stepi s sladkorjem in jim dodaj moko
  4. Dodaj poprej izdolbeno pomarančno pulpo in vsuj kakav ter prilij topljeno čokolado
  5. Votle pomaranče napolni z dobro premešano čokoladno mešanico – ta bi morala segati nekje do dveh tretjin pomaranče
  6. Pomaranče po polnitvi pokrij z odrezanim vrhom ter dvakrat zavij v aluminijasto folijo ter jih vrzi naravnost med žareče oglje. Nekaj oglja vrzi tudi čez zavite pomaranče
  7. Po 30 minutah pa je pomarančno-čokoladna sladica nared