Maxijevi kraljevi krofi

krofiMaxijevi kraljevi krofi s 30-letno tradicijo si svoj naziv zaslužijo zaradi vrste plemenitih lastnosti. Odlikujejo jih prvovrstne sestavine – v njih se skriva maslo in ne margarina, limonina lupinica je nastrgana z vrhunskih Sorento limon, olje, v katerem se cvrejo, pa je odlično visokotermolabilno in se mu lastnosti ne spreminjajo kot ostalim oljem. Tudi polnilo v njih je izjemno, saj so polnjeni s posebno mešanico domače marmelade in mareličnega pireja. Naši krofi niso nikdar videli nepotrebnih dodatkov, kot so konzervansi ali ojačevalci okusov. Da so ti krofi modre krvi, dokazuje tudi ročna izdelava in vsakodnevna sveža priprava.

Te dni je pasaža maximarketa kar prežeta z omamnim vonjem po svežih krofih. Da pa jih ocvrejo kar na stojnici pred nami, jih je potrebno prej pripraviti v maxijevi slaščičarni. Tu spretne slaščičarke najprej zamesijo testo za bodoče krofe. Ko ta vzhaja, od njega trgajo in odtehtajo kose testa, ki jih nato oblikujejo v kroglice.

krofikrofi
krofi

 

Po vzhajanju na flicah iz volne so kepe nared za preobrazbo v krofe, zato jih prenesejo na stojnico. Tu jih slaščičarke ocvrejo s pomočjo posebne priprave.

krofikrofi
krofi

 

Po skrbno odmerjenem času in temperaturi pa je plemiški krof pripravljen na polnitev z omenjeno vrhunsko marmelado. Na koncu je na vrsti le še krona iz sladkorja v prahu in kralj med krofi lahko zavzame svoj prestol.

krofikrofi
krofi

 

Nikar ne odlašajte, temveč se nad izjemnim okusom legendarnih krofov prepričajte na lastna usta!

krofikrofi