Maxi kremna rezina

Zlato zapečeno listnato testo, rumena jajčna krema in snežno bela stepena smetana. Ali veste katera sladica se skriva za tem opisom? Seveda, to je kremna rezina - slavna sladica, ki Slovence razveseljuje že desetletja.

Pridne roke našega novega slaščičarskega mojstra, Blaža Drobnaka in njegovih zvestih pomočnic na vsake dva dni pripravljajo sveže kremne rezine, ki so v Kavarni in slaščičarni Maxi na voljo vsak dan, od torka do petka. »Maxi kremno rezino pripravljamo po tradicionalnem receptu. Uporabljamo izključno naravne sestavine, naše kremne rezine pa ne vsebujejo nobenih konzervansov, barvil in ojačevalcev okusa« pravi Blaž Drobnak, slaščičarski mojster.

sestavine masa 2 beljaki kremna rezina

Priprava kremnih rezin se prične s peko listnatega testa. Testo se peče do lepe zlato rjave barve in ravno prave hrustljavosti. Ko je testo pečeno se pripravi jajčno kremo, ki je pripravljena iz mleka, jajc, sladkorja in moke. Mleko je potrebno zavreti, jajca pa ločiti na beljake in rumenjake. Iz beljakov in sladkorja se s pomočjo kuhinjskega aparata pripravi sneg, vse ostalo pa se meša kar na roke. Rumenjake, mleko in moko je nato potrebno zmešati v gladko jajčno kremo. Kremo se vlije v še vroče mleko in takrat se začne trdo delo, saj je vse skupaj potrebno mešati vsaj 6 minut, da krema postane gosta, gladka in lepe rumene barve.

 masa 12 masa 13 masa 14 kremna 2

Pripravljeno maso se nato prelije v model obložen z listnatim testom in vse skupaj se  postavi v hladilnik, da se krema ohladi in strdi. Po približno treh urah se jajčno kremo premaže s stepeno smetano in na vrh položi še eno plast listnatega testa. Na koncu kremne rezine narežemo in bogato posipamo s sladkorjem v prahu.

Se vam že cedijo sline? Vabljeni na kremno rezino v Kavarno in slaščičarno Maxi!

kremna rezina 2