Intervju z novim slaščičarskim mojstrom, Blažem Drobnakom

blaz 1b9

1.)   Katero je vaše področje v Maxiju?

V Maxiju sem prevzel vodenje slaščičarske delavnice.

2.)   Kako ste pridobivali slaščičarsko znanje in izkušnje?

Že 20 let delam v slaščičarski panogi. Kot začetnik sem delal v Živilih Naklo, kjer sem spoznal osnove slaščičarstva, nadaljeval sem v hotelu Toplice na Bledu kot slaščičar pod vodstvom Igorja Jagodica in nato prevzel vodenje v slaščičarski delavnici v hotelu Park na Bledu. Veliko znanja sem pridobil v slaščičarni Vile Prešeren na Bledu, pod vodstvom francoskega slaščičarja Naserja Gashija, tako da sem nato nadaljeval kariero kot vodja slaščičarne Dulcis v Ljubljani. In zdaj sem v Maxiju.

3.)   Zakaj ste se odločil za poklic slaščičarja?

Že kot osnovnošolca me je mama navdušila za peko tort, peciva, potic, šarkljev…. Torej je to, kar rad delam, postalo moj poklic.

4.)   Kaj je pri tem delu za vas najbolj zanimivo in kaj je vaša največja motivacija?

Izredno rad ustvarjam raznovrstne sladice, se izpopolnjujem v novih postopkih, prilagajam trendom in nato znanje, ki sem si ga pridobim, predajam svojim sodelavcem.

5.)   S kakšnimi izzivi se srečujete na novem delovnem mestu?

Želim, da v slaščičarni delamo v skladu s trendi na trgu, po francoskem načinu priprave, izdelave in postopkih, da uporabljamo naravne sestavine in se izpopolnimo v izdelavi vrhunskega sladoleda.

6.)   Ste morda v Maxiju uvedli kakšne novosti ali nov sistem dela?

V Maxiju smo uvedli že kar nekaj sprememb. V kratkem času smo na novo razvili sladoled, mono tortice, različne torte ter minjone za ketering, kremne rezine, ki so ročno narejene iz naravnih sestavin, francoske macarone, piškote in še nekatere druge sladice. Vedno mora biti želja po novem, tudi v slaščičarstvu.

7.)   Kakšni so vaši načrti v Maxiju za v prihodnje?

Predvsem uvajati novosti, ki pa jih bom sproti izdal. Vsekakor načrtujem stalno izboljševati ponudbo ter razvijati sebe, tim in podjetje.

8.)   In katera je vaša najljubša sladica?

Tiramisu. Obožujem namreč okus kave. Seveda pa mora biti narejen iz rahlega biskvita, z moussom iz mascarpone sira, jajc, sladkorja in smetane ter posut s pravim kakavom. Prav takšnega, kot ga delamo v Maxi slaščičarni.

blaz 6a2