sladka presna razvada

Sladkanje je lahko tudi zdravo! Ne, to ni neslana šala niti se nismo zmotili. Temu pritrjuje tudi Tatjana Eberl, certificirana nutricistka veganske presne prehrane, ki Maxijevo živilsko prodajalno bogati s svojo ponudbo presnih sladic pod skupnim imenom Zeleni izvir.

PRESNA PREHRANA

Vitalna presna veganska prehrana ni trend, ni zaslužkarstvo in nikakor ni komercialna niša. Je filozofija naravnega zdravilstva, ki ga je v 19. stoletju razvilo gibanje ameriških zdravnikov, imenovano ≫Naravna higiena≪. In kje se je pravzaprav začelo? Pri fotosintezi. Res je, vsem dobro poznan proces življenja rastlin, s katerim smo se seznanili že v osnovni šoli, je ključnega pomena za razumevanje presne prehrane. Sončna svetloba, s katero se hranijo rastline, ostane po zaužitju le-teh tudi v našem organizmu, nato pa se kot nosilec informacij naloži v celični informativni obtok in tako telesu prenese informacijo ≫zdravja≪ ali  bolezni≪. Prav tako ima naše telo z rastlinami skupen tudi vir energije – sladkor. In ko smo že ravno pri slednjem, bo najbolje, da s fotosinteze preskočimo na nekaj sladkega.

TORTICE ZELENI IZVIR

Tatjana Eberl se je po končani akademiji za zdravo prehrano v Nemčiji odločila, da svoje znanje nadgradi. Tako so nastali recepti, ki so med seboj povezali sadje, oreščke in zelenjavo v živem, presnem stanju. Receptom je sledila še ustrezna priprava, katere rezultat je postala presna veganska tortica brez glutena, sladkorja in surovin živalskega izvora. Termično je bila obdelana pod 41 °C, zato je ostala še vedno živa, z vsemi dragocenimi sestavinami ter univerzalno informacijo ≫zdravja≪.