Meso je sestavni del uravnotežene prehrane

Meso je sestavni del uravnotežene prehrane. Naše telo ga potrebuje, saj predstavlja enega izmed glavnih virov beljakovin, daje občutek sitosti in krepi mišično maso. Po zaslugi L-karnitina pa uživanje mesa med drugim pomaga tudi pri ohranjanjanju telesne teže. Kljub temu z mesom ne gre pretiravati – na teden je priporočljivo pojesti dva do tri mesne obroke.

Želite lahek obrok? Potem je za vas prava izbira puranje ali piščančje meso, saj ne vsebujeta velike količine veznega tkiva. Sicer pa se belo meso priporoča ljudem, ki imajo težave s srcem in visok krvni tlak. Za slabokrvne, mladostnike in nosečnice je priporočljivo uživanje rdečega mesa, saj le-to vsebuje veliko železa, mineralov in vitaminov.

Še posebno zdravo je manj mastno rdeče meso, na primer goveje za biftek, pljučna pečenka, gornji del govejega stegna, telečje in nojevo meso. Vsako pomlad se v Maxijevi mesnici ponudba mesnih izdelkov spremeni. Ker je veseli čas piknikov pred vrati, so vešči mesarji za vas pripravili poseben izbor. Čakajo vas pripravljeni čevapčiči, pleskavice, piščančji in puranji ražnjiči, prašičja rolada, klobasice, piščančje peruti ter krače za žar ... Najbolje bo, da dnevno svežo ponudbo preverite sami.

 

Pa dober tek!