Ali poznate, napitke s konopljo?

Maxi se ponaša z vrhunsko ponudbo bio izdelkov, ki jo je le stežka najti še kod drugod. Poleg živil in prehranskih dopolnil so v asortiman prodaje vključeni tudi napitki. V skupino slednjih sodita tudin ledeni čaj in energijska pijača z okusom konoplje.

KONOPLJA

Rastlino, ob omembi katere se danes marsikdo namuzne, so poznali in uporabljali že pred našim štetjem. V starem Egiptu in Mezopotamiji je na primer predstavljala vezivno sredstvo, ki so ga dodajali glinenim zidakom pri gradnji. Iz nje so izdelovali tudi blago, papir in olje. Z razvojem industrije je bila ob vzponu drugih, cenejših sintetičnih materialov izrinjena s polj in industrijske predelave. Negativna konotacija se je konoplje prijela s prepovedjo gojenja, ko so jo na različnih koncih sveta začeli zlorabljati v namen pridobivanja droge. Kljub temu se industrijska konoplja vrača nazaj, predvsem v prehrambeno verigo, saj s svojimi pozitivnimi učinki blagodejno vpliva na naše zdravje.

LEDENI ČAJ C SWISS

Pred petnajstimi leti se je v Šivici rodila, za tisti čas, revolucionarna ideja – ustvariti ledeni čaj z okusom konoplje. Štiri leta kasneje so idejo realizirali v sosednji Avstriji in nastal je napitek, ki ga danes poznajo širom sveta. Sami začetki razvoja so bili za izdelovalce težki. Ravno takrat je za pridelovalce konoplje začel veljati nepremostljiv kontrolni sistem, ki vsako spremembo rastline skrbno nadzoruje in testira v certificiranih laboratorijih. Poleg konoplje vsebuje ledeni čaj C SWISS še čisto izvirsko vodo, najboljši črni čaj in limonin sok. Njegova embalaža je okolju prijazna in preprosta za pitje.

ENERGIJSKI NAPITEK CHILLO

V hitrem življenjskem tempu, kot ga imamo danes, sta stres in pomanjkanje energije pogosta spremljevalca. Da bi se lažje umirili, zbrali svoje misli in dobili novih moči, so švicarski mojstri razvili energijski bio napitek. CHILLO je drugačen od konkurence – ne le zato, ker je popolnoma naraven, temveč ker vsebuje tudi konopljo. Druge dodane sestavine so: voda, naravni sladkor, karamelni sladkorni sirup, naravni kofein, naravne arome in ekstrakt guarane. Dovolite, da oranžna moč naredi svoje!