Restavracija Maxim z najboljšim natakarjem uvrščena med najboljših 8 slovenskih restavracij v Sloveniji

Francoski vodnik Gault&Millau je ob Michelinu drugo najbolj znano podjetje, ki se sistematično in z več desetletno tradicijo ukvarja z ocenjevanjem restavracij. Kuharji o njem govorijo kot o »haubah«, saj ocene grafično označujejo s kuharskimi kapami. Po slovenskih restavracijah je celo leto krožilo sedem anonimnih poznavalcev, ki je ocenilo več kot 100 restavracij.

V ljubljanskem hotelu Union je bila včeraj razkrita prva slovenska izdaja kulinaričnega vodnika Gault & Millau, v kateri je zbranih 130 najboljših slovenskih restavracij po mnenju njihovih ocenjevalcev. Restavracija Maxim je prejela kar 3 kape in bila ocenjena z oceno 16,5 točk, kar jo uvršča med 8 najboljših restavracij v Sloveniji.

V posebno čast nam je, da so ocenjevalci Gault&Millau poleg naše kulinarike prepoznali tudi našo vrhunsko strežbo, saj je naš šef strežbe Matic Šubic prejel prestižno nagrado Najboljši natakar 2019. S tem smo postali edina restavracija v Sloveniji, ki je dobila priznanje tako za najboljšo strežbo kakor tudi za vrhunsko kulinariko.

Celotni ekipi Maxima iskreno čestitamo in jim želimo uspešno nadaljnje delo.