Restavracija Maxim

restavracija maxim

Maxim je vrhunska restavracija z značajem protokolarnega lokala. Leži v strogem poslovnem, političnem in kulturnem središču Ljubljane.

Maximovo kuhinjo predstavljajo izvirne jedi mednarodnega slovesa in kulinarične posebnosti hišnih mojstrov. Prepričajte se in razvajajte vaše brbončice v eni najelitnejših slovenskih restavracij.  

S čim vas bomo ob vašem obisku razvajali si lahko preberete v priloženih gourmet in a la carte jedilnih listih.

kontakt:
T: +386 (0)51 285 335
E: maxim@mercator.si


o maximu

Maximova ponudba kulinarike in vin je namenjena poznavalcem in gurmanom, preprosto ljudem, ki z draženjem brbončic z izbornimi okusi občutijo podobno zadovoljstvo, kot nekdo, ki prvič sede za volan prestižnega avtomobila. Najrazličnejši mojstri ustvarjanja okusov so že vihteli kuhalnico nad ubrano ekipo kuharjev, slaščičarjev, pekov, enologov … Vsak od njih je Maximove krožnike podpisal z drugačno filozofijo, vsem pa lahko priznamo, da so njegov sloves ustvarjali in ga še ustvarjajo z izvirnostjo, usklajenostjo in vrhunsko kakovostjo. To potrjuje tudi osvojeno priznanje Znak kakovosti (Ljubljana Quality Selection), ki ga vsako leto dodeljuje komisija za kakovost v turizmu v sestavi strokovnjakov različnih področij.

Peter Kovač, chef restavracije Maxim, postavlja to markantno ljubljansko restavracijo v sam vrh z izjemnimi kulinaričnimi stvaritvami po načelih francoske kuhinje s pridihom mediterana, ki pa je umeščena v sodobno slovensko okolje. Prvi kulinarični koraki mladega chefa segajo v družinsko gostilno, kjer je že kot najstnik zapustil pomivalno korito in pod mentorstvom očeta, prav tako izjemnega kuharja, temeljito uril svoje veščine vse do konca študija. Na čelo legendarne ljubljanske restavracije ga nista postavila le njegov obsežen talent in tehnična podkovanost, temveč tudi neprestano postavljanje novih izzivov in premagovanje le-teh. Zavedanje, da učenja ni nikoli konec, izboljšave pa so vedno mogoče, mu dopušča kreativni prostor, ki ga zagrizeno zapolnjuje z neprestanim raziskovanjem in eksperimentiranjem z okusi. Motor njegove kreativnosti pa ženeta iskrena radovednost in drzna domišljija. Naštete vrline, začinjene s prefinjenim posluhom za estetiko in brezkompromisno harmonijo med okusi, vedno znova navdušujejo tako goste kot kulinarične kritike. Popoln tandem s Petrovimi mojstrovinami, ki vsebujejo dnevno sveža vrhunska živila, tvori prevetren vinski list, ki daje poudarek predvsem lahkim in svežim slovenskim vinom. Prisluhnite zgodbi sublimnih okusov, ki jo šepetajo Petrove kreacije in se prepustite imenitnemu razvajanju v nenadomestljivi restavraciji Maxim.

Maxim lahko hkrati sprejme do 80 gostov, pri stoječih pogostitvah tudi do 200. Gostom sta na voljo tudi dva ločena prostora s posebnimi vhodi za dve do osem oseb. V poletnem času je prijetno posedeti tudi ob fontani v zunanjem atriju.

 

 

Restavracija Maxim je prejela priznanje Ljubljanska kakovost za leto 2017.

maxim

 

 

 


odpiralni čas

ponedeljek - petek
12:00
22:00
sobota, nedelja, prazniki
zaprto

kje se nahaja?

k 06 mo