Restavracija Maxim

restavracija maxim

Maxim je vrhunska restavracija z značajem protokolarnega lokala. Leži v strogem poslovnem, političnem in kulturnem središču Ljubljane.

Maximovo kuhinjo predstavljajo izvirne jedi mednarodnega slovesa in kulinarične posebnosti hišnih mojstrov. Prepričajte se in razvajajte vaše brbončice v eni najelitnejših slovenskih restavracij.  

S čim vas bomo ob vašem obisku razvajali si lahko preberete v priloženih gourmet in a la card jedilnih listih.

 

kontakt

T: +386 (0)51 285 335
E: maxim@mercator.si


o maximu

Maximova ponudba kulinarike in vin je namenjena poznavalcem in gurmanom, preprosto ljudem, ki z draženjem brbončic z izbornimi okusi občutijo podobno zadovoljstvo, kot nekdo, ki prvič sede za volan prestižnega avtomobila. Najrazličnejši mojstri ustvarjanja okusov so že vihteli kuhalnico nad ubrano ekipo kuharjev, slaščičarjev, pekov, enologov … Vsak od njih je Maximove krožnike podpisal z drugačno filozofijo, vsem pa lahko priznamo, da so njegov sloves ustvarjali in ga še ustvarjajo z izvirnostjo, usklajenostjo in vrhunsko kakovostjo. To potrjuje tudi osvojeno priznanje Znak kakovosti (Ljubljana Quality Selection), ki ga vsako leto dodeljuje komisija za kakovost v turizmu v sestavi strokovnjakov različnih področij.

Od letošnje pomladi pa je v Maximovi kuhinji zavel nov veter, zato se obetajo tudi vedno dobrodošle spremembe in dopolnitve na krožnikih. Novo prvo ime restavracije Maxim je mladi kuhar Peter Kovač, ki želi še nadgraditi to, kar so pred njim zgradili znani kuharski mojstri. Peter je moderen, tehnično dovršen kuhar, ki je v restavracijo Maxim prinesel svež veter in veliko zamisli za nove jedi. Ob prihodu na čelo te prestižne ljubljanske restavracije si je omislil kar nekaj novosti, osnova pa še vedno ostaja francoska kuhinja s pridihom Sredozemlja, ki ji dodaja več domačnosti. Peter pri svojih kreacijah rad uporablja lokalne sestavine in metode. V mesecu juniju je tako s svojo ekipo popolnoma prenovil in prevetril Maximov jedilnik. Nekatere jedi so ostale, spet druge pa so čista novost. Nadgrajena pa je tudi ponudba sladic, ki so odslej bolj sofisticirane in spektakularne. Ker pa seveda k takšnim jedem spadajo tudi  najboljša vina, se Peter predstavlja tudi z novim vinskim listom. V njem je poudarek predvsem na lokalnih, torej slovenskih lahkih, svežih vinih.

Maximov jedilnik sestavljajo vse običajne kategorije jedi, v posamezni pa najdete le skrbno odmerjeno število jedi. Mnoge od njih vam lahko iz nenapisanega dnevnega jedilnika zaupa le natakar. Še obsežnejša pa je Maximova ponudba vrhunskih vin. V vinoteki boste našli več kot 200 naslovov najprestižnejših vin z vseh vinskih regij sveta. Restavracija Maxim nudi vrhunsko pogostitev, katere značilnost se odraža v naravnih, polnih okusih in v preprostem ter prvovrstnem in ustvarjalnem načinu priprave.

Maxim lahko hkrati sprejme do 80 gostov, pri stoječih pogostitvah tudi do 200. Gostom sta na voljo tudi dva ločena prostora s posebnimi vhodi za dve do osem oseb. V poletnem času je prijetno posedeti tudi ob fontani v zunanjem atriju.

AKTUALNO

Restavracija Maxim je prejela priznanje Ljubljanska kakovost za leto 2017.

maxim

Reportaža z dogodka:

reportaza mira

 

 

 


odpiralni čas

ponedeljek - petek
12:00
22:00
sobota, nedelja, prazniki
zaprto

kje se nahaja?

k 06 mo