Pesin tatarec

Ta rdeč gomolj je prava zdrava bombica, saj vsebuje ogromno vitaminov in mineralov. Kako jo lahko še drugače uporabimo v kuhi, kot v solati pa vam razkrivamo danes.

pesin tatar 3 of 6

 

Sestavine:

3 gomolje rdeče pese
3 žlice olivnega olja
sol
poper
ajdov kruh z orehi
sir z plemenito plesnijo

 

Priprava:

  1. Peso umij ter jo zavij v folijo, paketke nato položi v pečico razgreto na 180 stopinj cezija.
  2. Po 1 uri bo pesa pečena. Paketke odvij ter pesi odstrani kožo.
  3. V sekljalnik dodaj peso, 3 žlice olivnega olja in jih posoli in popopraj po okusu.
  4. Peso na grobo nasekljaj, dobljen tatarec pa nato položi v hladilnik, da se dobro ohladi
  5. Ko je tatarec dobro ohlajen, ga namaži na kruh, čez pa nareži rezine sira.