maxijeva kavarna in slaščičarna

Maxijeva slaščičarna nasproti parlamenta, ob Šubičevi ulici, je že več kot 40 let prostor za klepete ob kavi, zmenke in prijetna srečanja. Ponaša se z velikim letnim vrtom, kjer lahko v prijetnem okolju in ob prijazni postrežbi uživate v mestnem vrvežu.

Goste navdušuje s širokim izborom izvrstnih tradicionalnih ljubljanskih in slovenskih sladic, kot so orehova rezina, prekmurska gibanica, kremna rezina, razni zavitki, ki jih izdelujemo v hišni slaščičarski delavnici. Osvežite se lahko s koktajli, ki jih pripravljajo priznani slovenski barmani, ali pa le posedite ob skodelici dobre kave.

Tukaj se zlahka zgodi, da srečate znanega glasbenika ali predsednika države. Skratka, če želite videti ali biti videni, obiščite kavarno in slaščičarno Maxi. V notranjosti slaščičarne je prostor za približno sto gostov, vrt pa jih lahko sprejme več kot dvesto.

Za posebne priložnosti vam torto po naročilu pripravimo po vašem okusu. Oblikujemo jo lahko po vaših željah (okrogle, kvadratne, nadstropne...) in okrasimo po vaših najljubših motivih (junaki iz risank, živalski motivi...). Velikost torte lahko prilagodimo še tako veliki in sladkosnedni družbi. Na območju Ljubljane pa vam nudimo brezplačno dostavo.

 

ponudba prava 2


 

slas1

 Banner koncert sladoledanje Maxi 1200x1200px

sendvici

 

 Poglejte si pripravo maxijevih kraljevih krofov

 

 

 

 

 

 


 

vsak dan sveži smoothie

Razvajajte se s svežimi smutiji, ki jih v maxijevi kavarni in slaščičarni sami pripravimo za vas.

smuti

Smuti, tudi zmešanček, je napitek iz zmešanega sadja. Veliko smutijev poleg svežega vsebuje tudi zamrznjeno sadje ter zmleti led. Po gostoti in teksturi so podobni mlečnim napitkom, vendar ne vsebujejo mleka ali sladoleda. V maxijevi kavarni in slaščičarni lahko izbirate kar med 6 bogatimi okusi smutijev, katere sveže pripravimo samo za vas.


 

Priprava maxi orehove rezine

slika orehova rezina 300x350Ali veste, da se Ljubljana poleg vrste znamenitosti ponaša tudi z markantno sladico, vredno kralja? Gre seveda za bogato orehovo rezino, ki sladokusce že 40 let vabi v slavno Maxijevo slaščičarno. Domovinsko pravico je dobila leta 1971 po zaslugi slaščičarskega mojstra Avgusta Plestenjaka, ki je z njo pred tem razvajal le angleško kraljevo družino na škotskem dvorcu Balmoral. Ta s čokolado oblita lepotica svoje vanilijevo orehove plasti skriva za tančico skrivnosti, saj so podrobnosti njene recepture skrbno varovan podatek.
Preberite si več o postopku priprave te kraljevske rezine.

kontakt

T: +386 (0)51 285 342
E: slascicarna.maxi@mercator.si

odpiralni čas

ponedeljek - petek
7:30
21:00
sobota
8:00
17:00
nedelja, prazniki
zaprto